Sport ademcoach

Mijn doel is om je te laten zien en ervaren hoe eenvoudig het is om tijdens jouw favoriete sport op een effectieve en juiste manier te ademen en hoe je leert om je sportprestaties te verbeteren. De Methode Bewust ademen is namelijk een perfect middel om beter met o.a. wedstrijddruk om te gaan, meer in het moment te zijn, meer energie en ontspanning te ervaren en onder alle omstandigheden je focus blijft houden.

Als sport ademcoach is het mijn doel om mensen meer innerlijke rust en ontspanning te laten ervaren en ze fysiek en mentaal sterker te maken. Ik ben er namelijk vast van overtuigd dat, !!! wanneer inspanning en ontspanning in balans zijn je het leven gaat leiden dat bij je past. Een leven waarin jij je goed voelt en meer energie, passie, focus, creatief, ontspannen, innerlijke rust en plezier ervaart.

Veel sporters hebben een adempatroon dat niet vóór hun, maar tegen hen werkt. Het kan zijn dat je als er vermoeidheid optreedt te snel, te hoog of te oppervlakkig gaat ademen. Dit zorgt ervoor dat jij ongemakken ondervindt zoals; meer vermoeidheid, niet meer kunnen focussen, weinig energie enz. maar dat is helemaal niet nodig.

Tijdens de sport ademcoaching ga ik met je aan de slag zodat je tijdens je favoriete sport optimaal gebruik kan maken van je totale longcapaciteit, je meer energie krijgt, kan ontspannen en optimaal kan focussen waar en wanneer jij dat wil. Ik ga samen met jou aan de slag om je weer natuurlijk te laten ademen. Optimaal van jouw sport te gaan genieten en je talenten maximaal gaat benutten. Je gaat weer ademen zoals het bedoeld is.

“Talent bepaalt wat je kunt bereiken, inzet of je het bereikt”

Ademen voor het sporten

Voor het sporten is het belangrijk dat de negatieve stress uit je lichaam is, je fysiek en mentaal ontspannen bent en dat je er vol energie en met plezier aan kan gaan beginnen. Een juiste focus en een lichaam dat staat te popelen om in beweging te komen.

Ademen tijdens het sporten

 • Tijdens duursporten zoals hardlopen, fietsen, schaatsen, roeien enz. kun je Beter ademen tijdens het sporten altijd blijven toepassen, de kans is groot dat je dan snel in de Flow komt.
 • Bij balsporten zoals voetbal, tennis, hockey, golf enz. kun je Beter ademen toepassen tijdens het sporten of als de wedstrijd even stil ligt, maar vooral ook bij b.v. het voetbal voor een penalty, een vrijetrap of in de rust.
 • Bij tennis voor een service, matchpoint of na een set.
 • Bij hockey in de rust, voor een strafcorner of als je even niet bij het spel betrokken bent.
 • Bij concentratie sporten als dart, biljarten, golf of boogschieten blijf je relaxt en hou je je focus.

Ademen na het sporten

Als sporter wil je na een training of wedstrijd zo snel mogelijk herstellen zodat je je weer snel energiek en topfit en rustig in je hoofd voelt en voor de professionele en fanatiek sporters om weer de volgende training te kunnen gaan doen. Naast de juiste voeding en massage is Beter Ademen een nog snellere manier te herstellen.

Als ik soms wat te veel heb gesport kan ik bij een verkeerde beweging of s nachts wel eens kramp krijgen. Maar als ik na het sporten 10 tot 20 min. Beter ademen heb toegepast heb ik nog nooit kramp gehad, dat zegt genoeg van de magische werking van deze methode.

De cursus

Om de techniek goed aan te leren bestaat het traject uit 6-wekelijkse trainingen van 60-75 min. In de eerste 4 trainingen leer je techniek van het Beter Ademen. Daarna gaan we in 2 trainingen de ademtechniek tijdens jou favoriete sport in de praktijk uitvoeren.

Ik bied je verschillende mogelijkheden om het traject te doorlopen. Zo kan je ervoor kiezen om de sessies 1 op 1 te doen. Of in een klein groepje van maximaal 3-4 personen.

 

Cursusaanbod

Als de corona maatregelen het toe laten worden er in de avonduren of op woensdag overdag de basiscursussen van de Methode Beter Ademen gegeven.

Is beter ademen interessant voor jou of heb je nog vragen?

Voor wie is het?

 • Kom je bij (intensief) sporten vaak in ademnood.
 • Ga je hoog en snel ademen als je vermoeid ben.
 • Maakt je ademhaling regelmatig een piepend geluid.
 • Ben je heel gespannen voor een wedstrijd.
 • Heb je moeite om je lang te focussen.
 • Herstel je maar langzaam na een training of wedstrijd.

Bij de Methode Beter Ademen richten wij ons op het optimaal gebruik maken van de ademspieren op het juiste momenten en op de juiste manier.

Wat brengt het je?

 • Ervaren van een groter zuurstof opnamevermogen. (VO2max.)
 • Herstellen veel sneller na een zware inspanning.
 • Meer passie en motivatie.
 • Slapen beter ook voor een belangrijke wedstrijd.
 • Houden focus en overzicht als het er echt omgaat.
 • Komen sneller in Flow.

"De winnaar is de verliezer die nooit opgeeft"