Het ontstaan van Methode Beter ademen

Door talloze klassieke en moderne ademtechnieken uit de hele wereld te onderzoeken, het beste van iedere techniek eruit te halen en aan te vullen wat nog ontbrak heeft drs. Marleen van den Hout de grondlegger en ontwikkelaar van de Methode Beter ademen een toegankelijke en effectieve ademtechniek ontwikkeld.

Tot nu toe zijn de bestaande methodes of gericht op het reguleren van de ademhaling of gefocust op persoonlijke groei en transformatie met de ademhaling als instrument. Beter ademen® verbindt deze twee doelen in één methode. De Methode Beter ademen geeft je originele handvatten die je makkelijk integreert in je dagelijks leven. Je ervaart al gauw meer rust, energie, passie en plezier. De kracht van deze methode is dat in de drukke westerse levensstijl je in een korte tijd niet alleen ontspanning en innerlijke rust ervaart, maar je energieniveau en je focus krijgen ook een flinke boost.

Het leert je niet alleen goed, bewust en efficiënt ademen. Het is ook een weg om meer innerlijke vrijheid en je natuurlijke kracht te versterken. Het helpt je om bewust te leven. Als je voluit kunt ademen dan ervaar je innerlijke vrijheid en leef je je mooiste leven.

Hoe ziet de Methode Beter Ademen eruit?

We beginnen altijd met een ademanalyse en een paar testen. De Methode beter ademen bestaat uit 8 stappen. De basiscursus bestaat uit de eerste 5 stappen.

  1. Juiste lichaamshouding (sterk, wakker)
  2. Adem verdiepen (rust, stil hoofd)
  3. Adem verbinden (ontspant, intuïtie)
  4. Adem intensiveren (Flow en balans)
  5. Superadem (vitaliseert, energie)

Methode Beter ademen voor sporters

Een van de makkelijkste manieren om direct je sportprestatie te verbeteren tijdens een training of wedstrijd is het uitvoeren van specifieke Beter ademoefeningen. Van topsporter tot recreant is het een must om tijdens trainingen en wedstrijden je bewust te zijn van je adem en even een moment te pakken om Beter ademen toe te passen.

Wanneer kan je het toepassen?

Je kan Beter ademen altijd, overal, waar je ook bent en op ieder moment van de dag toepassen. In je dagelijkse leven kun je rustig en ontspannen ademen(onderbuik). Als je een inspanning moet doen of tijdens het sporten maak je gebruik van de volledige capaciteit van je longen, de volledige adem (onderbuik + flanken).

Bekijk het cursus aanbod:

Is beter ademen interessant voor jou of heb je nog vragen?

"Een pad ontstaat door erop te lopen"